Reikipraktijk Online

Genees jezelf met universele energie

Ontdek reiki

Wat is reiki?

Reiki is een Japanse vorm van alternatieve geneeskunde die energetische genezing wordt genoemd. Reiki-beoefenaars gebruiken een techniek die handpalmgenezing of hands-on-genezing wordt genoemd, waardoor een “universele energie” wordt overgedragen via de handpalmen van de beoefenaar naar de patiënt om emotionele of fysieke genezing aan te moedigen.

Hoe werkt reiki?

We leven omdat er levenskracht door ons heen stroomt. Levenskracht stroomt door het fysieke lichaam via paden die chakra’s, meridianen en nadi’s worden genoemd. Het stroomt ook om ons heen in een energieveld dat de aura wordt genoemd. Levenskracht voedt de organen en cellen van het lichaam en ondersteunt ze in hun vitale functies.

Hoe werkt de reikibehandeling?

Reiki-energie stroomt van de handen van de beoefenaar naar de cliënt. De cliënt ligt meestal op een massagetafel, maar behandelingen kunnen ook worden gegeven terwijl de cliënt zit of zelfs staat. De beoefenaar plaatst zijn/haar handen op of nabij het lichaam van de cliënt in een reeks handposities. Deze omvatten posities rond het hoofd en de schouders, de maag en de voeten..

De reiki-ervaring

Reiki is zowel krachtig als zachtaardig. In zijn lange gebruiksgeschiedenis heeft het geholpen bij het genezen van vrijwel elke bekende ziekte en verwonding, waaronder ernstige problemen zoals: multiple sclerose, hartaandoeningen en kanker, evenals huidproblemen, snijwonden, kneuzingen, gebroken botten, hoofdpijn, verkoudheid, griep, pijn keel, zonnebrand, vermoeidheid, slapeloosheid, impotentie, slecht geheugen, gebrek aan vertrouwen, enz.