Hoe jij onnodige reparaties aan je auto kan voorkomen

Je weet pas hoe vervelend het is als je auto ineens een defect heeft op het moment dat je auto dit defect al heeft. Plotseling zit je zonder auto, want die moet je naar de garage brengen. Een defect aan een auto komt best vaak voor, maar dat is dan wel vooral bij auto’s die slecht onderhouden worden. Gelukkig kan jij dit best makkelijk zelf voorkomen. Je kan namelijk met wat redelijk eenvoudige onderhoudsklusjes je auto zelf voordelig en makkelijk onderhouden. In deze blog lees je meer over welke stappen jij kan ondernemen om zelf je auto te onderhouden.

Verversen van de olie

Het regelmatig verversen van de olie kan heel veel kleine reparaties voorkomen.Ververs de olie in je auto volgens de aanbevelingen in de handleiding van de fabrikant. Regelmatige olieverversing zorgt ervoor dat de motor soepel blijft draaien en verlengt de levensduur van de motor. Goede olie voor je motor kun je kopen bij Bogijn auto onderdelen. 

Vervang de filters

De luchtfilter van je auto speelt een belangrijke rol bij het beschermen van de motor tegen vuil, stof en andere deeltjes die in de lucht zitten. Na verloop van tijd raakt de luchtfilter verstopt en moet deze worden vervangen om te voorkomen dat vuil en stof in de motor terechtkomen en de prestaties van je auto verminderen. Een verstopte luchtfilter kan ook het brandstofverbruik van je auto verhogen. Het vervangen van de luchtfilter is afhankelijk van het type auto en het rijgedrag, maar over het algemeen wordt aanbevolen om dit elke 15.000 tot 30.000 kilometer te doen. De oliefilter van je auto speelt een belangrijke rol bij het beschermen van de motor tegen vuil en afvalstoffen die tijdens het rijden in de olie terechtkomen. Na verloop van tijd raakt de oliefilter verstopt en moet deze worden vervangen om te voorkomen dat de olie vervuild raakt. Een verstopte oliefilter kan ook de druk in het olieliefsysteem verhogen, wat de prestaties van je auto kan verminderen. Het vervangen van de oliefilter is meestal afhankelijk van het type auto en de oliespecificatie, maar over het algemeen wordt aanbevolen om dit elke keer te doen als je de olie ververs.

Zorg dat de remmen in goede staat zijn

De remmen van je auto zijn van vitaal belang voor de veiligheid tijdens het rijden en moeten daarom regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden. Laat de remmen regelmatig controleren en vervang de remblokken als deze versleten zijn. Dit voorkomt niet alleen onveilige situaties, maar bespaart ook geld door de remmen te vervangen voordat deze beschadigd raken.