Historie

DE START

Op 1 november 1954 opende het echtpaar Kees en Gaby Denissen hun garagebedrijf aan de Burgemeester Jansenstraat in de Tilburgse wijk Zorgvlied. In de beginjaren was Garage Denissen een buurtgarage en bestonden de bedrijfsactiviteiten uit onderhoud en reparatie aan alle merken auto’s, verkoop van brandstoffen, stalling, wassen, en poetsen. De klantenkring groeide gestaag en er werden in een periode van zo’n 10 jaar maar liefst 54 garageboxen bijgebouwd voor autostalling.

1e VOLAUTOMATISCHE AUTOWASMACHINE

In 1964 opende Garage Denissen de 1e volautomatische autowasmachine. Een schot in de roos zo bleek, want met name op zaterdagen liep de wachttijd voor het autowassen soms op tot meer dan 1 uur. De moeilijk bereikbare delen van de auto werden handmatig voorgewassen, en nadien werden de ruiten droog gemaakt. Kwalitatieve serviceverlening zit immers vanaf de start in 1954 in het DNA van Denissen. In 1964 werd tevens het dealerschap van het Zweedse automerk Saab verkregen.

DENISSEN WORDT DATSUN DEALER

Op 1 juli 1966 verwerft Garage Denissen het Datsun dealerschap. Maar voordat werkbouwkundig ingenieur Kees Denissen overgaat tot het voeren van dit Japanse kwaliteitmerk, inspecteert en test hij de Datsun producten uitvoerig. Kwaliteit staat bij hem immers hoog in het vaandel.

NIEUWE SHOWROOMS

De verkopen van het merk Datsun ontwikkelen zich voorspoedig en in 1969 breidt het bedrijf uit met een fraaie showroom, om zo de verkopen naar een nog hoger niveau te kunnen stuwen. En dat gebeurt spoedig, want met kleine zuinige modellen als de Datsun Cherry 100A verovert Datsun begin van de 70er jaren al een plaats in de top 10 van meest verkochte automerken in ons land. In 1977 breidt Garage Denissen wederom uit met een showroom voor occasions.

2e GENERATIE, EN DATSUN WORDT NISSAN

In 1979 rondt Fons Denissen zijn bedrijfskunde studie aan de HTS af. Na zo’n 1,5 jaar bij collega dealers in het Midden en Oosten van het land werkzaam te zijn geweest, gaat hij in 1981 bij Garage Denissen aan de slag als verkoopadviseur. De merknaam Datsun verandert in 1983 in Nissan, waardoor wereldwijd alle producten, (o.a. auto’s, vorkheftrucks, bussen, raketten voor luchtvaartdoeleinden, etc.) van deze industriële gigant onder dezelfde naam ‘Nissan’ worden verkocht. In 1984 dragen Kees en Gaby Denissen de leiding over aan Fons.

UITBREIDING NODIG

In 1988 breidt het bedrijf wederom uit. Een geheel nieuwe, ruime, en modern ingerichte werkplaats wordt gebouwd, de showroom voor nieuwe auto’s wordt occasion showroom, en de ‘oude’ werkplaats wordt omgebouwd tot sfeervolle showroom voor nieuwe Nissan modellen. Er is nu weer ruimte voor verdere groei, en die komt spoedig als de Nissan Primera in 1990 zijn opwachting maakt.

VERHUIZING NAAR AUTOBOULEVARD KRAAIVEN

Eind van de 20e eeuw wordt het tijd voor verhuizing naar de Autoboulevard Kraaiven. Er wordt een zeer fraai modern bedrijfspand gebouwd, waardoor het bedrijf klaar is voor de start van de uitdagende 21e eeuw.

KIA BIJ DENISSEN

In 2008 wordt Denissen benaderd door Kia. In navolging van zijn vader, overtuigd Fons Denissen zich eerst van de kwaliteit van de Kia producten, en verwerft het Kia dealerschap. Met de fraaie nieuwe producten groeit Kia explosief op de Nederlandse markt, en verwerft zich een stabiele positie in vaderlandse verkoop top 10. Kia onderstreept de kwaliteit van haar producten met maar liefst 7 jaar fabrieksgarantie.

TROUWE MEDEWERKERS

Bij het familiebedrijf Denissen is het gemiddelde dienst verband van de medewerkers opvallend lang. Voor klanten betekend dit vertrouwde gezichten, en dat is een fijn gevoel. Aftersalesmanager Patrick Diepstraten, en verkoopleider Frans Koppens zijn al ruim 25 jaar verbonden aan Garage Denissen.  Ten slotte zijn partsmanager Roy van Oirschot en 1e autotechnicus Jan Kouws zijn al ruim 30 jaar werkzaam binnen het bedrijf!